Maar meneer…

Maar meneer

Reageren kan hier. Tevens voor aanvragen lezingen en optredens.

Hieronder volgen reacties op verschillende columns.

Tomos

Beste Max Pam,

Ik vind het heel aardig van u dat u  uw vrouw als eerste scooterrijdster  wil zien. Maar het is bekend dat liefde blind maakt want  de geschiedenis van de snorfiets  is anders verlopen. Daarom wil ik u op een aantal punten graag corrigeren.

Bij de introductie van de valhelm voor brommers werd er in de zeventiger jaren door het CDA (of was het nog ARP) op gewezen dat vooral op het Zeeuwse platteland nogal wat vrouwen in klederdracht zilveren oorijzers dragen.

Een valhelm dragen was voor hen niet mogelijk.

Met name de oudere Zeeuwse vrouw die het fietsen steeds zwaarder viel zou door deze maatregel ernstig worden benadeeld.

Dat is het begin geweest van de snorfiets. Een fiets zonder valhelm die niet harder mocht gaan dan 25 km per uur. Men kon zelfstandig ter kerke blijven gaan en zou niet in een sociaal isolement terecht komen. Daar had de Tweede Kamer wel begrip voor.

Niemand bedacht toen dat  jaren later de jeugd van deze regeling misbruik  zou gaan maken. Op het platteland  schijnt tegenwoordig de jeugd ook  vaak gebruik te maken van gehandicaptenautootjes.

Een van de eerste snorfietsers in Amsterdam was een PvdA  wethouder  met baard en slecht gebit die ook de sneltram heeft geïntroduceerd. Ik kan mij voorstellen dat  u er de voorkeur aan geeft dat uw  vrouw aan de basis van tweede fase van het scooter gebruik heeft gestaan, maar dat is helaas niet zo.

Ik rijd zelf al decennia lang op een Tomos en dat geeft mij dagelijks nog steeds een fantastisch gevoel van vrijheid.

Arthur Frankhuizen