Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een nieuw bericht dat voor goddelozen van belang is.

IS INNOCENCE OF MULIMS A HOAX?

Nakoula Basseley Nakoula 2

Nakoula Basseley Nakoula, de vermeende maker van de film Innocence of Muslims, is in Los Angeles voorgeleid voor de rechter. Als ik het goed begrijp, wordt hij niet aangeklaagd voor de film, maar voor eerdere vergrijpen. Ook zou hem de toegang tot het internet zijn ontzegd voor de periode van vijf jaar. Je hebt het gevoel dat die eerdere vergrijpen de Amerikaanse Justitie goed uitkomen.

Officieel wordt gezegd dat hij zich tot dusverre zeer onbetrouwbaar heeft betoond. Daarom vreest de rechter dat hij het land zal ontvluchten.

Nakoula werd in 2010 wegens bankfraude veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf. Ook moest hij ruim 790 duizend dollar (611 duizend euro) terugbetalen. Hij kwam vorig jaar vervroegd vrij, op voorwaarde dat hij zich aan een serie regels zou houden. Zo mocht hij zonder toestemming van zijn reclasseringsambtenaar vijf jaar lang geen gebruik maken van computers of internet.

Het hele bericht over zijn arrestatie is hier te lezen.

Nog interessanter is en artikel in de Washington Times onder de kop:

Anti-Muslim moviemaker may have jihadist ties

The YouTube video that spawned a wave of violent protests across the Islamic world might be more than a crude exercise in anti-Muslim propaganda.

Walid Shoebat, a Middle East pundit and reformed terrorist, says there is reason to believe that the ‘Innocence of Muslims’ video was a hoax designed to spark the huge outpouring of Muslim rage that it did.

In het stuk, dat overigens uitvoerig is gedocumenteerd, wordt gesuggereerd dat Noukala banden heeft met criminele moslimgroepen en dat zijn film een hoax is, vooral bedoeld om de opstanden te veroorzaken. Uiteraard kom je dan al snel op het terrein van de complotten, maar niettemin is het stuk de moeite waard.

Hier het hele stuk in de Washington Times.

Omroep Human, 12 oktober 20122