Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een bericht dat voor goddelozen van belang is.

KERSTMANVRIJ ZONES

Ergert het u ook dat de Sint het steeds meer gaat afleggen tegen de Kerstman? Ergert het ook dat het oer-Hollandse sinterklaasfeest door de commercie wordt weggedrukt, ten gunste van de, uit de Verenigde Staten overgewaaide gewoonte, om de Kerstman te eren?

Ja? Wordt katholiek en verhuis naar Duitsland!

Kerstmanvrije zone 2

In Trouw staat een groot bericht over het voorstel van de Duits-roomse hulporganisatie Bonifatiuswerk – ermördert bei Dokkum – om de arrenslee in te ruilen voor de schimmel. Er zouden zelf ‘weihnachtsmannfrei zones‘ moeten komen! Kerstmanvrije zones. Daar is ook een embleem voor ontworpen, dat u als een streng knoflook voor uw raam kunt hangen om die Kerstman op een afstand te houden.

Kerstmannen nicht erwünscht!

Lees hier het bericht in Trouw, dat zo begint:

Duitse katholieken willen kerstman verruilen voor de Sint

Hij heeft nooit bestaan en is enkel bedacht om de commercie op te stuwen. De kerstman is een vervalsing, waarschuwt de rooms-katholieke organisatie Bonifatiuswerk de Duitse bevolking.

Als kuis alternatief stelt de hulporganisatie niemand minder voor dan Sint Nicolaas. Dat is een echte heilige, vertelt ze op haar website. Hij ontfermde zich over de armen en bouwde weeshuizen.

Kerstmanvrije zones

De Duitsers willen wel èchte aandacht voor de goedheiligman. Dat betekent geen pakjesavond, maar spiritualiteit. Dat is nou weer minder, volgens mijn zoon.