Een walgelijke column

Maar meneer

Reageren kan. Ingezonden brieven worden hier geplaatst. Ook te gebruiken bij aanvragen voor lezingen, voorlezen en andersoortige optredens (o.a. met Bril). De naam van deze rubriek is ooit door mijn vader voor Het Parool bedacht, maar werd later vervangen omdat die geen vrouwelijke ingezonden brievenschrijvers zou aanspreken. De naam, die helder een bepaald soort boosheid uitdrukt, krijgt hierbij een tweede leven.

Boze brieven over Godverdenondedju! – nieuw. 

Als ik het goed begrijp is het de bedoeling om het handelen van Plasterk aan de kaak te stellen. ik vraag me alleen af of het op deze wijze moet. Iedere keer (basterd) vloeken opnemen lijkt me voor een blad als het uwe geen goede zaak (overigens voor geen enkel blad). Als het laakbare handelen van Plasterk aan de orde gesteld moet worden kan dat mijns inziens op een veel fijnzinniger wijze zonder mensen met een christelijke achtergrond te kwetsen. Dank voor uw aandacht.
J. Versluis

Toch altijd gedacht dat Binnenlands Bestuur een degelijk blad was, waarin niet gevloekt e.d. werd. Jammer dat ook BB zich nu ook verlaagt tot het afdrukken van vloeken, ook al is dat dan in een column. Advies aan Max Pam: laat dit soort kwetsende taalgebruik voortaan a.u.b. achterwege!!
H. Stapper

Een walgelijke column. Ik lees Binnenlands Bestuur als een neutrale magazine voor de overheid. Ik zit niet te wachten op een dergelijke column van “Max Pam” met een vloekwoord als titel. Ik ben eigenlijk wel erg teleurgesteld in jullie als redactie.
Folkert van der Molen

Ik heb mij gestoord aan de column van Max Pam in uw blad van 2 maart 2007. Dit artikel vindt ik beledigend voor degenen, die christelijk zijn en uw blad lezen. Ik hoop dat soortgelijke artikelen niet meer worden geplaatst.
Joop Wesdorp

In Binnenlands Bestuur van 2 maart 2007 kom ik, in de ‘opinie’ van Bart Jan Spruyt als wel in de ‘column’ van Max Pam uitspraken tegen welke voor Christenen in Nederland stuitend zijn. Een hoogstaand blad als Binnenlands Bestuur dient een term als “een clubje machtsgeile Christen” (Spruyt blz.19) niet op te nemen, ook al heeft Spruyt behoefte deze woorden in zijn ‘opine’ te ventileren. Dat heeft niets met censuur te maken, maar wel met respect en hoe wij met elkaar omgaan.

In nog ergere mate geldt dit voor de colomn van Max Pam (blz.25). Het is voor Christenen (en die zijn er zeer veel onder uw lezers!), niet alleen stuitend dergelijk onzinnig schrijven tegen te komen, maar ook denigrerend, ook al haalt hij uitgesproken woorden van een ander persoon (in dit geval van Ronald Plaskerk) aan.

Ik wil u als redactie en de schrijvers vragen respect op te brengen voor mensen die zich Christenen noemen en heel serieus met hun geloof omgaan. Het geeft geen pas hun belachelijk te maken en te doen alsof er geen God bestaat, ook al bent u die mening toegedaan. Ik wil Binnenlands Bestuur vragen om inhoudelijke de ingezonden stukken – in overleg met de schrijvers – op dat respect te af te stemmen.
Rein de Boer