Wintertijd niet grofkorrelig

Maar meneer

Reageren, mits serieus, kan onderaan de pagina bij Maar Meneer. Ook voor aanvragen lezingen en optredens. Hieronder een reacties van Ruud Hendriks, een van de aandeelhouders van Het Gesprek. Hij reageert op mijn stukje over Wintertijd.

Beste Max,
Als altijd heb ik gisteren met belangstelling je column in het Parool gelezen. Gisteren zelfs met extra belangstelling want het ging over ons: Het Gesprek.

Ruud Hendriks.bmp

Je mening over Harryen Frits is uiteraard geheel aan jou. Over smaak valt nou eenmaal niet te twisten, maar over feiten wel;
Als je Het Gesprek niet goed kunt ontvangen ligt dat echt aan je televisie of aan je kabelaansluiting.

Het Gesprek is zowel hier in Amsterdam als in 6.2 miljoen huishoudens in de rest van Nederland in prima kwaliteit zowel analoog als digitaal te zien.

Nog deze zomer gaan we waarschijnlijk ook nog in HD uitzenden. Dan kan je ons op drie plekken op je tv vinden.
Je zegt dat je eindelijk weer eens hebt geprobeerd af te stemmen en tegelijkertijd klaag je over de kwaliteit van de interviews. Vreemd, want als die ontvangst zo slecht is hoe heb je dat dan gecontroleerd?

In ieder geval keek je op de verkeerde momenten anders was het je niet ontgaan dat ABN topman Schmittmann tegenover Harry Starren alleen bij ons uitgebreid over de ophef over zijn vertrekpremie sprak, dat Frenk van der Linden wekelijks pareltjes creƫert rondom het Concertgebouworkest, hoe de premier van IJsland door Stephen Sackur met de grond gelijk wordt gemaakt in Hardtalk en hoe Wouter Bos en vrijwel alle fractievoorzitters tegenover Jair Ferwerda moeten
bekennen niet te weten hoeveel miljard er door de staat al aan steun aan de banken is gegarandeerd. We zenden daarnaast sinds begin januari ook concerten, films, documentaires etc. uit. Allemaal zaken die bijna nergens meer op
normale uren te zien zijn. Ik voeg wat recente persberichten die je wellicht zijn ontgaan bij deze mail.

Dagelijks kijken inmiddels ruim 300 000 mensen en het worden er steeds meer. Als de voorzitter van de Stichting die nog 38% van de aandelen in het Parool bezit moet ik zelfs ruiterlijk erkennen dat dat al veel meer mensen zijn dan het totale bereik van onze mooie krant.

Tenslotte; Volgens mij willen we allemaal hetzelfde; een echt kwaliteitszender. Dat wordt het echt ook al gaat dat soms met horten en stoten. We doen het op eigen kracht en op eigen tempo, zonder een cent subsidie in een tijd waarin andere media massaal om hulp roepen. Ik woon letterlijk bij je om de hoek en kom je graag eens helpen met de afstemming.

Met vriendelijke groet,

Ruud Hendriks. 15 februari 2009