Ons bezoek aan Suriname

Invallen

Van mijn bezoek aan Suriname heb ik van de eerste tot de laatste minuut genoten.

Suriname - onze boot1.jpg

Er jammer dat “we” Suriname zijn kwijt geraakt. Was het niet mooi geweest als Suriname gewoon een provincie van Nederland was geworden, met stemrecht voor de Surinamers en vertegenwoordiging in de Kamers? Een groot deel van de Surinamers denkt… daar precies zo over en betreurt het dat Suriname de onafhankelijkheid is ingeschopt.

Maar het moest van Den Uyl en Pronk, vanwege ons schuldgevoel over het koloniale verleden.

Ongetwijfeld zal ik nog uitgebreid over mijn bezoek schrijven. Zie ook vast Kleurling in Domineestraat en Van negen tot even. Hieronder volgen als voorpoefje vast een paar foto’s van ons gezin. Wij verbleven in het Torarica Hotel in Paramaribo, maar vierden oudejaarsdag op het balkon van hotel Krasnapolski in de Domineestraat. Wij maakten verschillende boottochten, onder meer naar Overbridge en Jodensavanna. Ook voeren wij de Suriname-rivier op naar de morrons, de nazaten van gevluchte slaven. Mijn vrouw heeft een speciale interesse in het borduurwerk van de vrouwen. Zij verzamelt doeken van morrons en had ook patronen meegenomen.

Suriname - Kras, oudejaarsdag en colafles.jpg
(Oudejaarsdag op het balkon van Kras in de domineestraat.)

Suriname - Morronse vrouwen.jpg

Suriname - Morronse hut1.jpg

Suriname - onze boot1.jpg

Suriname - op de rivier2.jpg

Suriname - vrouw op de markt1.jpg

Suriname - pet weggewaaid2.jpg

Suriname - met het vliegtuig1.jpg